Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
27. mai 2008, 11:40

Grillitud baklažaanid

Grillitud baklažaanid on maitsev grilltoitude lisand, mille valmimine võtab vähe aega. Sobiv grillroog ka neile, kes lihast lugu ei pea.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
Ettevalmistusaeg 45 min + grillimiseks 6-9 min

Koostisosad
4 tk Baklažaan
2 sl Sidrunimahl
Sool
3 küünt Küüslauk
5 sl Oliiviõli
TOMATIKASTE
600 g Tomatid
2 küünt Küüslauk
2 sl Oliiviõli
sool, pipar
1 tl Suhkur
hakitud maitseroheline

Valmistamine
Lõika baklažaan pikuti umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Raputa peale soola ja piserda sidrunimahla. Jäta 30 minutiks seisma. Kuivata seejärel hoolikalt majapidamispaberiga. Haki küüslauk peeneks. Pintselda baklažaanilõike ühelt poolt oliiviõliga, pane grillile ja grilli 2-3 minutit, määri teine pool õliga, keera ümber, raputa peale küüslauk ja grilli veel paar minutit. Tõsta grillilt ja maitsesta vähese soolaga.Pane tomatid korraks keeva vette ja koori. Lõika pooleks, eemalda seemned, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Purusta küüslauguküüned. Sega tomatid küüslaugu ja oliiviõliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Sega hulka hakitud maitseroheline.