Kalatoitude retseptid

Spinatikala 

Pille Enden, 2. juuni 2008, 06:46
SpinatikalaFoto: Jaan Heinmaa
Kui kasutad külmutatud kala, siis sulata see enne ahju panemist.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 25 min + küpsetamiseks 35 min

Koostisosad
300 g Spinatilehed
500 g valge kala filee (koha, ahven, tursk, haug)
0.5 tk Greibi mahl
Sool
Must pipar
2 dl Rõõsk koor
2 tk Muna
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Auruta spinatilehed pehmeks, vala sõelale, nõruta ja pigista vesi välja.Piserda kalafilee üle greibimahlaga, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta võiga määritud ahjuvormi. Väiksemad fileed võid keerata rulli. Pane spinatilehed kalafilee(de) ümber.Sega rõõsk koor ja munad. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit.Kalorsus 227 kcal / portsjon