Linnuliha retseptid

Kalkunihakklihast pikkpoiss 

Maru, 9. mai 2008, 06:44
 Siim Vahur
Eriti hea on pikkpoiss järgmisel päeval tumedal Hiiumaa leival koos värske redisesalatiga.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g kalkunihakkliha
10 cm Porrulauk
1 tk Punane sibul
1 tk Muna
0.5 dl Seesamiseemned
0.5 dl seedermänniseemned
3 küünt Küüslauk
5 -6 tk päikesekuivatatud tomatid
1 tl Sinepiseemned
2 sl Sojakaste
2 sl Hapukoor (hakklihamassile)
Must pipar
2 dl Riivsai
värskeid ürdid (basiilik, tüümian, salvei)
7 tk vutimuna (rohkem ilu pärast)
Määrimiseks hapukoort ja tugevamaitselist ketšupit

Valmistamine
Haki köögiviljad peeneks. Klopi muna suures kausis lahti. Tõsta sekka hakkliha, hapukoor ja hakitud mass. Sega sisse seemned ja pähklid, timmi juurde sojakastet või soola ning purusta veskist pipart. Lisa riivsai ja sega ühtlaseks.Vala ahjuvormi törts õli ja aja laiali. Tõsta sinna kalkuni-hakklihamass ja vormi sellest pikkpoiss. Lisasin ka seitse keedetud vutimuna. Siis on, mida pikkpoisist otsida! Määrisin “kalkunipoisi” hapukoore ja tummise Ukraina ketšupiga kokku. Seejärel pista roog ahju 200 ºC juurde umbes 45 minutiks küpsema.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee