Kiudainerikkad toidud
28. aprill 2008, 12:31

Pannkoogid kohupiima ja rabarberi-maasikakeedisega

Kevadise lisandiga pannkoogid nädalavahetuseks.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Muna
2.5 dl Piim
100 g nisujahu
Küpsetuspulber
Õli/või praadimiseks
RABARBERI-MAASIKAKEEDIS
2 vart Rabarber
200 g Aedmaasikad
100 g Suhkur
0.5 dl Vesi
SERVEERIMISEKS
100 g kohupiimapasta
0.5 dl Vahukoor

Valmistamine
Sega omavahel lahtiklopitud muna ja piim. Lisa küpsetuspulber, pisut suhkrut ja nii palju jahu, et saad vedela hapukoore paksuse pannkoogitaina. Koori rabarberid ning lõika viiludeks. Puhasta ja viiluta maasikad. Kuumuta suhkur ja vesi, keeda paksemaks siirupiks. Lisa maasika- ja rabarberiviilud, kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Vahusta koor vähese suhkruga ja lisa vahustamise lõpuhetkedel kohupiimapasta. Küpseta väikesed pannkoogid ning serveeri neid kohupiimavahu ja keedisega.