Itaalia köök
7. aprill 2008, 10:42

Käepärane pasta Itaalia moodi

Selle pasta eelis on asjaolu, et kõik komponendid on kauasäilivad, mistõttu sobib see ideaalselt kiirustava inimese söögilauale, kes ei jõua iga päev poest värskeid toiduaineid ostmas käia ja tahaks 15 minutiga maitsva õhtusöögi valmistada.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 peotäis Spagetid
1 tk Tuunikalakonserv (200g)
1 tl Kapparid
Sorts konjakit
Mõned päikesekuivatatud tomatid õlis
Oliiviõli
pisike peotäis seedermänniseemneid
Väiksem sibul

Valmistamine
Pane spagettide jaoks vesi keema Haki sibul väikesteks tükkideks ning kuumuta pannil mõningase õligaHeida pannile tuunikalakonservi sisu ja aegajalt ollust segades lase sibulatel ja tuunikalal mõõdukal tulel kuumenedaVahepeal on kindlasti potis vesi keema läinud. Viska kõhklematult spagetid keevasse vette ja lisa soola Spagetid keevad 8 minutit, mis on täpselt paras aeg pannil toimuvale pühendumiseksLõika päikesekuivatatud tomatid ribadeks ja heida pannile, seejärel lisa kapparid ja seedermänniseemned.Lase paar minutit kuumeneda, aeg-ajalt segades ja seejärel lisa pannil küpsevale ollusele sorts konjakit. Sega veel pisut ja võib tule kinni keerataSpagettide valmimiseni on nüüd jäänud paar minutit. Kasuta seda aega, et katta laud ja dekoreerida see mõne kena küünla või lillevaasiga No nüüd on küll spagetid valmis! Kurna spagettide vesi ära ja viska spagetid potti tagasi. heida pisut õli spagettidele ja sega.Nüüd kalla pannil olev ollus spagettidele ja sega kenasti läbibuon appetito!