Itaalia köök
10. august 2012, 06:16

Ricotta-spinatitäidisega ravioolid Kreeka pähkli kastmes

Mahedamaitselise ricotta juustu ja spinatiga täidetud ravioolid kuuluvad kindlalt Toscana köögi lauale. Sobib kasutada nii värsket kui ka külmutatud spinatit. Puista üle riivitud Parmesani või pecorino juustuga.

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
3.5 dl Jahu
3 tk Muna
2 sl Oliiviõli
TÄIDIS
250 g Ricotta
250 g Spinat
Sidruni riivitud koor
Sool
Must pipar
KASTE
50 g Või
4 sl Jahu
3 dl Piim
Sool
Valge pipar
100 g Kreeka pähkel
SERVEERIMISEKS
Parmesani juust riivituna

Valmistamine
1. Mõõda jahu kaussi, vajuta jahusse lohk ja vala sinna õli ja jahu. Sega tainas läbi ja sõtku seni, kuni see on pehme ja siidine. Veereta tainast pall, kata kilega ja tõsta kuni lahtirulimiseni kõrvale.2. Valmista täidis. Selleks haki spinat ja sega teiste koostisainetega ühtalseks massiks.3. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks ja vormi neist ruudud. Ruudukesed täida täidisega. Määri servad veega ja vajuta igale ruudule teine ruut. Näpi käte vahel ravioolide servad hoolega omavahel kokku.4. Keeda ravioole soolaga maitsestatud vees või (köögivilja)pulongis.5. Kastme valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Nirista pidevalt segades hulka piim. Kuumuta, kuni segu pakseneb, ning tõsta tulelt. Maitsesta soola ja valge pipraga. 6. Rösti Kreeka pähkleid ahjus 200° juures 5–10 minutit. Jahuta ja töötle peeneks puruks köögikombaini või minilõikuriga. Sega pähklipuru kastmesse. Kurna ravioolid ning sega kastmega. Puista üle rohke värskelt riivitud Parmesani juustuga ja serveeri kohe.