Kalatoitude retseptid

Lõhevarras rohelise pomelo salatiga 

Angelica Udeküll, 3. aprill 2008, 15:00
 Daisy Lappard
Kerge lõhevarras tervisliku salatiga

Kogus: kahele

Koostisosad
300 g Lõhefilee
2 sl ananassi glaseekaste
SALAT
0.5 tk pomelo
0.5 potti Rooma salat
0.5 potti Jääsalat
0.5 tk Punane sibul
2 sl Mungoa võrsed
SUKAADIKS
5 tk kumkvaat
2 sl Mesi
4 sl Vesi

Valmistamine
Lõika lõhefilee paari cm paksusteks viiludeks ja aja vardasse.Pintselda fileed glaseekastmega.Kuumuta ahi ja küpseta kala 200 kraadi juures umbes viis minutit.Puhasta pomelo ja eralda viljaliha.Pese salat ja aseta see vaheldumisi pomeloga taldrikule.Lõika sibulast õhukesed rattad ja aseta salati peale. Peale puista idusid.Kõige peale puista kumkvaadi sukaad. Selleks lõika kumkvaadist kettad ja keeda neid vee ja mee segus, kuni vedelik on siirupine ja kumkvaadid muutunud läbipaistvaks.  Glasee kastet saab osta poest valmiskujul. Tegemist on liha ja kalatoodete glasuurimiseks ja maitsestamiseks mõeldud kastmega. Sukaadi valmistamisel võid vee asemet kasutada ka valget veini.Sukaadi saab säilitada ka pikemat aega. Sellisel juhul aseta sukaad kuumast peast puhtasse purki ja keera kaas peale. Salati juurde sobib pakkuda ka kerget jogurtikastet.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee