Kalatoitude retseptid

Bruschettad soolatud lõhega 

Heimar Kuuskler, 2. aprill 2008, 14:25
Foto: Maitsenaudingud
Kokasaate "Maitsenaudingud" 03.04.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
2 pätsi Hele ciabatta
2 sl Oliiviõli
2 küünt Küüslauk
200 g Kodujuust
100 g Crème fraîche
30 g Aedtill
2 sl Sidrunimahl
50 g Põld-võõrkapsas ehk rukola
100 g kiirsoolatud lõhefilee
Soolahelbed
Must pipar
Sidrunikoor

Valmistamine
Lõika terava sakilise noaga ciabattast sõrmejämedused viilud, pintselda üle oliivõliga ja küpseta seejärel viilud ahjus 180C, kuni viilud muutuvad kuldkollaseks. Kohe ahjust välja võttes hõõru ciabattaviile kergelt küüslauguküünega.
KODUJUUSTU-RUKOLA salati valmistamiseks sega omavahel kodujuust, creme fraiche, tükeldatud värske till, värskelt pressitud sidunimahl, käsitsi rebitud rukola salat, maitsesta Maldon helbesoola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Tõsta kodujuustu-rukolasalat soojadele bruschetta viiludele ja aseta kodujuustusalatile peale õhukesed viilud kiirsoolatud lõhefileed, kaunistuseks raputa peale veidi tükeldatud värsket tilli ja riivitud sidrunikoort.