Lõunasöögi retseptid

Kiirsoolatud lõhefileesalat 

Heimar Kuuskler, 7. aprill 2008, 07:08
Foto: Maitsenaudingud
Kokasaate "Maitsenaudingud" 02.04.2008 retsept

Kogus: ühele

Koostisosad
KIIRSOOLATUD LÕHE
1 kg jahutatud õhem lõhefilee
120 g Soolahelbed
85 g Suhkur
45 g Sidrunimahl
1 sl Džinn
4 sl Aedtill
SALAT
100 g Romaine salat
100 g Kartul (keedetud)
30 g Punane sibul
2 sl Kodujuust
2 sl Majonees
2 sl Dijoni sinep
1 sl Sidrunimahl
1 sl Murulauk
Soolahelbed
must terapipar

Valmistamine
KIIRSOOLATUD LÕHEFILEE valmistamiseks jahvata kohviveskis ära Maldon helbesool ja suhkur, seejärel aseta soola-suhkru segu pindluudest ja kõhuäärtest puhastatud lohefileele ja masseeri see kalale sisse. Vahepeal lisa segu värskelt pressitud sidunimahla ja džinni segu, kui soola-suhkru segu hakkab kaduma. Seejärel kata kala värskelt tükeldatud tilliga ja lase kalal toasoojas seista ca 15-30 minutit, sõltuvalt kala paksusest!SALATI valmistamiseks sega omavahel kokku käsitsi rebitud Romaine salat, keedetud värske kartuli kuubikud, punase sibula ribad, kodujuust, majonees, Dijon sinep, värskelt pressitud sidrunimahl. Maitsesta Maldon helbesoola, värskelt jahvatatud musta terapipra ja tükeldatud murulauguga. Salati peale lõika kiirsoolatud lõhefileest õhukesed viilud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee