Küpsetised

Juustuskoonid 

Maire Suitsu, 2. aprill 2008, 11:54
Foto: Jaan Heinmaa
Skoonid on algselt vaeselt Šoti mägismaalt pärinevad kasinad koogikesed jahust, soodast ja petipiimast.

Kogus: ühele

Koostisosad
4 dl Jahu
2 tl Küpsetuspulber
Cayenne'i pipar
1.5 dl Piim
1 tk Muna
2 sl Või
100 g Riivjuust

Valmistamine
Sega kuivained põhjalikult läbi ning lisa siis võimalikult lühida töötlemisega piim, muna ja või. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kahe supilusika abil ja patsuta 1 cm paksusteks kakukesteks. Riputa riivjuustuga üle ning küpseta ahju keskmisel siinil 225° juures 12–13 minutit. Paku lisaks võid.