Lõunasöögi retseptid

Köögiviljadest pungil pastaroog 

Angeelika Kang, 2. märts 2011, 06:41
Foto: Jaan Heinmaa
Pasta rohkete köögiviljadega on kerge ja tervislik argitoit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Penne (täistera)
2 tk Porgand
2 tk Suvikõrvits
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli
100 g Spargel
200 g Herned (külmutatud)
1 küüs Küüslauk
400 g Purustatud tomatid
2 dl Köögiviljapuljong
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
Hakitud petersell
Basiilik (värske, hakitud)
SERVEERIMISEKS
riivitud Parmesani juust

Valmistamine
Koori ja viiluta porgandid. Viiluta suvikõrvits. Lõika brokoli õisikuteks ja spargel 3 cm juppideks. Pane kastrulisse porgandid, suvikõrvits, brokoli, spargel, herned, purustatud küüslauguküüs, tomatid ja puljong. Kuumuta keemiseni ja hauta vaiksel tulel 10 minutit. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Samal ajal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja sega köögiviljadega. Maitsesta hakitud peterselli ja basiilikuga. Riivi peale Parmesani juustu ja serveeri.