Kiudainerikkad toidud

Ananassi-kohupiimakook 

Pille Enden, 1. märts 2011, 12:54
Kerge kook, mida saab küpsetada väiksemal ahjuplaadil või suuremas küpsetusvormis.

Koostisosad
PÕHI
200 g Või
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
2.5 dl Jahu
1.5 dl Kaerahelbed
1.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
3 tk ananassikonserv 227g purgid
500 g Kohupiim
500 g Rõõsk koor
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
1.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Vahusta või ja suhkur. Lisa muna ja omavahel segatud jahu, kaerahelbed ja küpsetuspulber. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhja ja äärtele või vormi mõõtudega u 30 x 30 cm. Tainas on üsna pehme, nii et seda on kõige parem vajutada märja käega. Nõruta ananass ja tõsta tainale. Sega kohupiim, kohvikoor, lahtiklopitud munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala koogile. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Kogustest valmib 16-20 tk
 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee