Foto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
7. märts 2008, 09:39

Riisipaberirullid

Riisipaberirullide juurde sobib pakkuda kas soja- või teriyaki kastet.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Porgand
1 tk Sibul
1 pea Hiina kapsas
4 tk Austerservik
4 tk riisipaberilehed
Teriyaki kaste

Valmistamine
Haki porgand, sibul, kapsas ja austerservik peeneks. Kuumuta pann ja pruunista sellel juurviljad. Maitsesta teriyaki kastmega. Kuumuta vesi ja maitsesta soolaga. Aseta riisipaberilehed ükshaaval kuuma vette ja lase mõni minut liguneda. Tõsta seejärel lehed külma vette tahenema.
Aseta riisipaberileht lauale, pane selle peale juurviljasegu ja voldi leht ümbrikuks. Aseta seguga lehed eelkuumutatud ahju paariks minutiks järelküpsema, kuni lehed on pealtpoolt kuldse jume võtnud. Kel väga kiire, võib poest osta ka külmutatud juurviljasegu, mis mõeldud just vokile.
Kui leiad poest Jaapani päritolu mizuna salatit, võid Hiina kapsa asemel kasutada hoopis seda.