Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
19. november 2008, 22:21

Teriyaki- ja laimimarinaadis lõhe

Teravas ja veidi magusamaitselises marinaadis lõhe jääb seest mahlane. Laim lisab sellele jaapanipärasele grillitud lõhele veelgi eksootilist maiku.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 dl Teriyaki kaste
2 sl Oliiviõli
Laimi mahl ja riivitud koor
1 tk Väike punane tšillikaun
2 küünt Küüslauk
4 tk Lõhemedaljonid

Valmistamine
Marinaadi jaoks sega Teriyaki kaste, õli, laimi koor ja mahl, hakitud tšillikaun ja hakitud küüslauguküüned. Tõsta lõhemedaljonid 30 minutiks marinaadi.
Aseta lõhetükid soovitatavalt spetsiaalsele kalagrillimise restile või paki ükshaaval fooliumisse või küpsetuspaberisse.
Grilli mõlemalt poolt 2 minutit. Samuti võid kala küpsetada 200ºC ahjus 20 minutit.
Kui sul pole spetsiaalset kalagrillimise resti, keera tükid ükshaaval fooliumisse või küpsetuspaberisse ja grilli.