Kogus: neljale
Koostisosad
1 tk Küüslauk
1 l Rõõsk koor
Sool
Must pipar
Palsamiäädikas
POHLARÖSTSAI
30 g Pohlad
100 g Või
1 tk pikk Prantsuse sai
Valmistamine
Pisut hapusust pohlaröstsaia näol aitab värskendada supi maitset. Valmistamine: puhasta küüslauk ja lõika suuremad küüned tükkideks. Pane suitsutuskast pliidile, riputa sisse lepapuru ning kuumuta suitsu tekkeni. Pane küüslauk restile ja suitsuta, kuni küüned muutuvad kollakaspruuniks. Kuumuta koor keemiseni, lisa suitsutatud küüslauguküüned ning hauta tasasel tulel 15 minutit. Maitsesta soola-pipraga ja lisa maitse mahendamiseks paar tilka palsamiäädikat.Suru pohlad lusikaga puruks ja sega juurde toasoe või. Lõika saiast õhukesed viilud, määri peale õhuke kiht pohlavõid ning küpseta ahjus 180° juures kuldseks. Serveeri supi kõrvale.Suitsutuskasti asemel võid kasutada ka odavamat varianti - suitsutuskotti
Kommentaarid (0)