Foto: Jaan Heinmaa
Kolumnid
20. veebruar 2008, 12:38

Suitsuküüslaugusupp pohlaröstsaiaga

Talvel on hea süüa suitsuselt lõhnavat koorest suppi, milles küüslaugumaitse on tänu suitsutamisele magusmahedaks muutunud.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Küüslauk
1 l Rõõsk koor
Sool
Must pipar
Palsamiäädikas
POHLARÖSTSAI
30 g Pohlad
100 g Või
1 tk pikk Prantsuse sai

Valmistamine
Pisut hapusust pohlaröstsaia näol aitab värskendada supi maitset. Valmistamine: puhasta küüslauk ja lõika suuremad küüned tükkideks. Pane suitsutuskast pliidile, riputa sisse lepapuru ning kuumuta suitsu tekkeni. Pane küüslauk restile ja suitsuta, kuni küüned muutuvad kollakaspruuniks. Kuumuta koor keemiseni, lisa suitsutatud küüslauguküüned ning hauta tasasel tulel 15 minutit. Maitsesta soola-pipraga ja lisa maitse mahendamiseks paar tilka palsamiäädikat.Suru pohlad lusikaga puruks ja sega juurde toasoe või. Lõika saiast õhukesed viilud, määri peale õhuke kiht pohlavõid ning küpseta ahjus 180° juures kuldseks. Serveeri supi kõrvale.Suitsutuskasti asemel võid kasutada ka odavamat varianti - suitsutuskotti