Küpsetised

Õuna-rosinaküpsised 

Toidutare, 28. jaanuar 2008, 14:58
Õuna-rosinaküpsised
Rohkete kaerahelveste ja rosinatega pehmed küpsised, millele õunapüree ja kaneel annavad mõnusa maitse. Kui tahad neid pikemalt säilitada, võid küpsised sügavkülmutada, kuid enne jahuta need.

Kogus: ühele

Koostisosad
100 g Või
2.5 dl Lauasuhkur
2.5 dl Õunapüree (näit. Salvesti)
1 tk Muna
5 dl Eriti hea nisujahu
2.5 dl Kaerahelbed
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl söögisooda
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Sool
1.5 dl Rosinad
1 dl Tükeldatud pähklid
Tuhksuhkur kaunistamiseks

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa õunapüree, muna, jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sooda, kaneel ja sool, sega ühtlaseks tainaks. Lisa tükeldatud pähklid ja rosinad, sega veel kord läbi.Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kahe teelusika abil tainapätsikesed, jättes nende vahele 5 cm. Küpseta 200° juures 11–15 minutit ehk kuni küpsised on kuldpruunid. Lase jahtuda ning kaunista soovi korral värviliste tuhksuhkrutega.