Suitsulõhe-pastavorm
Kalatoitude retseptid
23. september 2008, 19:26

Suitsulõhe-pastavorm

Pastavormi sobib lõhe nii külm- kui kuumsuitsutatuna. Samuti võib siin kasutada värsket lõhet, sel juhul maitsesta kala enne vormi panekut. Soovi korral lisa roa hulka ka meelepäraseid köögivilju.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 dl Pasta
1 l Vesi
Sool
2 tk Harilik sibul
300 g (Kuum)suitsulõhe
1 sl Hakitud aedtill
1 tl Sidrunipipar
1 dl Riivjuust
MUNAPIIM
2 tk Muna
5 dl Piim
0.5 tl Sool
PEALE
1 dl Riivjuust

Valmistamine
Keeda pasta vähese soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Nõruta ja vala rasvainega määritud ahjuvormi.Prae sibul pannil õlis madalal kuumusel klaasjaks, lisa pastale.Sega pasta hulka ka tükeldatud kala, maitseained ja riivitud juust. Klopi munad piima ja soolaga lahti, vala vormi. Raputa üle riivitud juustuga.Küpseta 200° juures 40–50 minutit, kuni roog on pealt kuldkollane ja munapiim hüübinud.