Kolumnid

Täisteranuudlid šiitake seentega 

Angelica Udeküll, 24. jaanuar 2008, 12:47
Šiitake seened on pärit Aasiast ja neid iseloomustab kõrge vitamiinide ja aminohapete tase, nad annavad vähe kaloreid ja stimuleerivad immuunsüsteemi.

Kogus: kahele

Koostisosad
120 g Täisteranuudlid
1 tl Sojakaste
1 tl Austrikaste
1 tl Seesamiõli
0.3 tk Tšillikaun
1 tl Ingver, hakitud
1 küüs Küüslauk
100 g Tofukuubikud Prantsuse marinaadis
5 tk suured šiitake seened
Roheline sibul

Valmistamine
1. Kuumuta pannil seesamiõli ja lisa ka hakitud tšilli, ingver ja küüslauk.2. Haki seened väiksemaks ja kuumuta õlis. 3. Lisa pannile ka tofukuubikud ja sega kõik omavahel läbi.4. Maitsesta soja- ja austrikastmega.5. Keeda nuudlid keevas soolaga maitsestatud vees. Kurna ja serveeri seente ja tofukuubikutega.6. Serveerides lisa ka hakitud rohelist sibulat ja mangoldi idusid. Kodus kasutamiseks võid tšilli-küüslaugu-ingverisegu purki valmis teha ja seda kõikjal kasutada. Selleks haki kõik komponendid peeneks ja pane need oliiviõliga purki seisma. Segu säilib umbes nädala jagu.Tofukuubikuid saad ka kodus maitsestada. Võid jätta need kas või tšilli-küüslaugu-ingverisegusse pooleks tunniks maitsestuma.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee