Linnuliha retseptid

Teistmoodi ahjukana 

Angelica Udeküll, 27. september 2008, 05:28
Teistmoodi ahjukana Daisy Lappard
Mandlite asemel võid kana sisse panna ka metspähkleid või peenema maitse saamiseks pistaatsiapähkleid.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk kana
0.5 pakki Piparkoogimaitseaine
3 tk Õun
1 peotäis Mustad ploomid
0.5 kl mandlid
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese kana ja maitsesta see piparkoogimaitseaineseguga – määri segu nii kana peale kui ka sisse.2. Poolita õunad ja pane koos mandlite ning mustade ploomidega kana sisse.3. Aseta kana küpsetuskotti ja jäta maitsestuma. Küpsetamisega alusta järgmisel päeval.4. Aseta kana küpsetuskotiga mingile alusele või vormi ja pane ahju küpsema. Küpseta kana tund aega 175 kraadi juures ja siis veel pool tundi 90 kraadi juures.5. Serveeri koos mahedamaitselise risotoga, mis on valmistatud näiteks köögiviljapuljongi baasil.Kana asemel võid sarnaselt teha ka piparkoogimaitselist parti. Eelista kõvemaid ja hapukamaid õunu, mis annavad rohkem maitset.Angelica nõuanne: Et kana ahjus ära ei kuivaks, kasuta alati küpsetuskotti.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee