Küpsetamata magustoidud

Mandliparfee pohlakastmega 

Angelica Udeküll, 13. juuli 2008, 10:44
Mandliparfee pohlakastmega 
Parfee on kodune jäätis ehk külmutatud kreem vahukoorest ja munakollastest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
MUNAMASS
75 g Lauasuhkur
100 ml kohvikoor
0.5 l vahukoor
5 tk Muna
VAHUKOORE-TOORJUUSTUMASS
0.5 l vahukoor
1 karp Toorjuust
MANDLID
120 g Lauasuhkur
150 g mandlid
1 pakk kohvikoor
1 tl Piparkoogimaitseaine
POHLAKASTE
1 klaas Pohlad
2 spl Lauasuhkur
4 cl pohlaliköör

Valmistamine
1. Valmista ette vesivann koos kuuma veega. Löö kaussi lahti munad ja lisa suhkur ning kohvikoor. Klopi kergelt, kuni mass hakkab paksenema. Vaata ette, et massist omlett ei tekiks, optimaalne kloppimise aeg on kuni 10 minutit.
2. Vahusta eraldi vahukoor ja lisa ettevaatlikult segades toorjuust.
3. Vala pannile suhkur, pruunista veidi, lisa mandlid ja karamelliseeri need. Purusta mandlid köögikombainis peenemaks.
4. Sega mandlite hulka kohvikoor ja piparkoogimaitseainesegu.
5. Ettevaatlikult sega kokku munamass, vahukoore-toorjuustumass ja mandlid koos kohvikoorega.
6. Vooderda kilega vorm ja vala parfee mass sellesse. Aseta järgmise päevani sügavkülma.
7. Lisandiks paku juurde pohlakastet. Kastmeks püreeri saumikseriga pohlad, suhkur ja liköör.
Mandlid peaks enne karamelliseerimist ära koorima. Koore saad lahti ehmatada, kui asetad mandlid esmalt kuuma ja seejärel külma vette.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee