Salati retseptid

Roheline toorsalat 

Angelica Udeküll, 16. jaanuar 2008, 08:18
Kaunistuseks sobib lisada näiteks hernevõrseid või basiilikut.

Kogus: kahele

Koostisosad
1 tk salatipea
0.5 tk värske kurk
1 klaas Lillkapsas (õisikud)
2 spl Lutsernivõrsed
1 spl Linaseemned
2 spl Astelpajumarjad
2 spl Sidrunimahl
2 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Puhasta salatilehed ja rebi need väiksemateks tükkideks.
2. Pese juurikad ja haki need väiksemaks. Eralda lillkapsast väiksemad õisikud.
3. Aseta taldrikule salatilehed ja sellele omakorda hakitud kurk, lillkapsas ja astelpajumarjad.
4. Raputa peale linaseemned ja idud.
5. Vala peale kaste. Selleks sega omavahel värskelt pressitud sidrunimahl ja oliiviõli ning maitsesta see soola ja pipraga.
Näpunäited:
* Toorsalatis eelista alati kvaliteetset külmpressi extra virgin oliiviõli. 
* Tavalise rohelise lehtsalati asemel eelista kas lollo rosso või frillice-tüüpi salatit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee