Lihatoidu retseptid

Ahjuliha õunte ja sibulaga 

Maire Suitsu, 16. detsember 2008, 08:04

4 viilu paksu välisfileed või karbonaadi soola purustatud musta pipart 1 sl võid 3 sibulat 4 kõva viljalihaga hapukat õuna 2 dl tumedat õlut või 2 dl õunamahla + pool lihaleemekuubikut 1 sl magusat tshillikastet 1 sl fariinsuhkrut näputäis jahvatatud vürtsi ehk lõhnapipartVõta liha pool tundi varem töölauale ja määri õliga sisse. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel ning prae selles lihatükke mõlemalt poolt 2 minutit. Tõsta pannilt ahjuvormi, mis mahutab lihatükke parajasti ühe kihina. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika sibulad ja õunad sektoriteks ja kuumuta neid pannile jäänud õlis madalal kuumusel, vahetevahel segades 10 minutit; vajadusel lisa veidi õli. Kalla valitud vedelik pannile, lisa maitsekaste, pruun suhkur ja vürts; lase 5 minutit ägedalt keeda. Kalla panni sisu liha peale, kata vorm fooliumiga ning lase 175 °C juures 40 minutit küpseda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee