Taimetoidu retseptid

Sametine porrulaugusupp 

Tiina Trolla, Naisteleht, 31. mai 2006, 18:23


2 keskmise suurusega porrulauku (300 g)
1–2 sibulat
2–3 küüslauguküünt
1 sl toiduõli
2 sl nisujahu
8 dl vett
1 köögiviljapuljongikuubik
150 g sinihallitusjuustu
2 dl kohvikoort
värskelt jahvatatud musta pipart
serveerimiseks tilli või rohelist sibulat

Viiluta korralikult pestud porrulauk. Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Aseta porrulauk, küüslauk ja sibul kuumutatud anumasse (kui kasutad roostevabast terasest potti, saad hakkame ühe nõuga) ning passeeri senikaua kuni need muutuvad läbipaistvaks ja klaasjaks. Ära lase kõrbema, sega hoolega!
Sega segu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vesi ja puljongikuubik. Lase mõõdukal kuumusel kaane all podiseda umbes 15 minutit. Sega supi juurde riivitud sinihallitusjuust ja kohvikoor. Sega senikaua kuni juust on sulanud. Püreeri supp nuimiksri abil. Maitsesta musta pipraga. Serveeri koos röstitud saiakuubikutega. Enne serveerimist puista supile maitserohelist.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee