Lihatoidu retseptid

Tšilli-hakklihakaste ahjukartulitele 

Maire Suitsu, 1. juuni 2006, 19:04

4 suurt jahust kartulit
Täidis:
0,5 kg lahjat hakkliha
3 sl õli + 3 sl vett
1 suurem sibul
1 suur porgand
2 küüslauguküünt
1 purk purustatud tomateid
0,5 dl või rohkem taipärast maguspõletavat tšillikastet
soola
Lisandiks:
2 dl hapukoort või paksu maitsestamata jogurtit

Kuumuta noaga peenestatud sibulat ja jämedalt riivitud porgandit õli ja vee segus madalal kuumusel umbes 5 minutit ja tõsta pannilt ära.
Lisa pliidikuumust, pane pannile sõrmedega lahtinäpitud hakkliha ja kuumuta segades, kuni punakas värvus asendub hallikaga.
Lisa otsekohe tomatihoidis, sibula-porgandisegu, noaga peenestatud küüslauguküüned ja tshillikaste.
Hauta madalal kuumusel ilma kaaneta 20 minutit ehk kuni kaste muutub paksuks.
Viimistle maitse.
Serveeri ahjukartulite kõrvale koos hapukoore või paksu jogurtiga, millega saab soovi korral leevendada hakklihakastme põletavust.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee