Võileivade retseptid

Tarrendatud võileivatort näkileivast 

Toidutare, 7. märts 2006, 08:31
Reede õhtuse tegemise hulka mahuks kindlasti võileivatordi valmistamine. Selle võileivatordi tegemine on võrreldav mistahes salate tegemisega.



Põhi:
1 pk näkileiba
50 g võid
1,5 dl puljongit niisutamiseks

Täidis:
250 g kodujuustu;
3 keedetud kanamuna;
100 g suitsuvorsti;
200 g värsket kurki;
200 g 35 % rõõska koort;
3 sl zhelatiini;
soola, sidruni pipart;
küüslauku, sidrunimahla
Kaunistamiseks sobivad kõik täidises kasutatud toiduained ja köögiviljad

1. Kõigepealt lõigatakse küpsetuspaberist lahtikäivale koogivormile põhi ning alus vooderdatakse purustatud ning puljongi ja võiga immutatud näkileiva seguga.
2. Kogu põhi kaetakse seguga ning asetatakse täidise valmistamise ajaks külmikusse seisma.
3. Segatakse kokku peenestatud muna, kodujuust, sink ning värske kurgi tükid.
4. Vahukoor vahustatakse ning segatakse ettevaatlikult täidise hulka.
5. Maitsestatakse ning lisatakse eelnevalt sulatatud zelatiin. Lõpuks valatakse segu näkileivast valmistatud põhjale.
6. Võileivatordil lastakse seista järgmise päevani ning enne serveerimist eraldatakse see vormist ja garneeritakse.
7. Serveritakse nagu tavalist võileivatorti.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee