Küpsetised

Mustikakook 

Toidutare, 6. mai 2008, 06:44
Mustikakook
Mustikakook on pärit Soomest ning see kook kuulub soomlaste peolauale nii talvel kui ka suvel.

Kogus: ühele

Koostisosad
PÕHI
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
1.5 dl nisujahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Küpsetuspulber
75 g Või
TÄIDIS
4 dl Mustikad
4 dl Maitsestamata paks jogurt (või hapukoor 30%-line)
0.5 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
2 tk Muna

Valmistamine
1. Alusta koogi tegemist põhja valmistamisest. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm Ø vorm.
2. Tee ahjuvorm külma veega märjaks ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.
3.Täidise jaoks valatakse marjad taina peale ja sinna peale valatakse vanillsuhkrust, munadest ja maitsestamata jogurtist segatud täidis.
4. Küpsetatakse 200º C juures umbes 25 min või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.

NB! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelneval 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee