Kalatoitude retseptid

Lõhe-brokolipirukas II 

Toidutare, 9. september 2008, 13:19
Lõhe-brokolipirukas IIFoto: Jaan Heinmaa
Hõrk pirukas, mille põhja teeb muredaks riivitud juust ja katte pikantseks sinihallitusjuust. Et viimase maitse pealetükkivaks ei muutuks, tuleb seda lisada üsna vähe ja hästi pisikeste tükkidena.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusteks 20 minutitKüpsetamiseks 10 ja 15 minutit

Koostisosad
TAINAS
2 dl nisujahu
100 g Või
1 dl Riivjuust
1 tl Küpsetuspulber
2 sl külm vesi
KATE
300 g Spargelkapsas
300 g (fileed) Lõhe
30 g sinihallitusjuust
2 dl kohvikoor
3 tk Muna
hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine
Haki või koos kuivainete ja juustuga purutaoliseks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika brokoli õisikuteks ning keeda neid soolases vees 5 minutit, kurna ja loputa külma veega. Eemalda lõhefileelt luud, tükelda kala ja puista üle soola-pipraga. Sega kohvikoor ja lahtiklopitud munad, maitsesta soolaga. Laota eelküpsetatud põhjale hakitud till, brokoliõisikud, kalatükid ja pudendatud sinihallitusjuust. Kalla peale muna-kooresegu. Küpseta 200°C juures umbes 15 minutit või kuni munasegu on hüübinud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.Loomulikult võid hallitusjuustu ka välja jätta ning kasutada selle asemel tavalist riivitud juustu.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee