Linnuliha retseptid

Ahjukartul suitsukanaga 

Toidutare, 29. jaanuar 2008, 12:28
Kui ei ole just hundiisu, piisab ühest suurest kartulist, et saada kõht täis. Ka lastele peaks see lihtne toit hästi sobima, seda juba põneva välimuse tõttu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusteks 15 minutitKüpsemiseks 1 tund

Koostisosad
4 kuni 6 tk(suurt) Kartul
300 kuni 400 g suitsukana
1 tk suur punane paprika
200 g maitsestamata toorjuust
2 dl maitsestamata jogurt
2 dl lahja Mahe majonees
Sool
Must pipar

Valmistamine
Pese kartulid, kuivata ja mähi fooliumisse. Küpseta ahjus 225°C juures 1 tund. Lõika samal ajal suitsukana ja paprika väikesteks tükkideks, sega toorjuustu, jogurti, majoneesi ja soola-pipraga. Lase maitsestuda, kuni kartulid valmivad. Lõika veidi jahtunud kartulitele peale rist ja suru sisu välja. Tõsta peale kastet. NB! Kui aega napib, võid kartulid eelmisel päeval valmis keeta. Enne sööma asumist keera need fooliumisse ja soojenda ahjus 225°C juures pool tundi. Kui olukord nõuab, võid ka kastme eelmisel päeval valmistada. Siis võtab kogu söögitegemine aega vaid pool tundi. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee