Kalatoitude retseptid

Lõheviiulid köögiviljaga 

Toidutare, 17. veebruar 2009, 08:33
Lõheviiulid köögiviljaga Jaan Heinmaa
Liblika- või viiulikujuline lõhefilee koos köögiviljalisandiga maitseb suurepärselt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
20 cm pikkune tükk nahaga lõhefilee
KÖÖGIVILJASEGU
3 vart Varsseller
2 tk (väikest) Porgand
1 tk (pisike) Porrulauk
3 tk (väikest,erivärvi Paprika
1 tk (tilluke suvikõrvits
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
4 sl hele sojakaste
1 tl suhkur
0.25 tl Purustatud pipar

Valmistamine
Puhasta köögivili ja lõika peenikesteks ribadeks, kuumuta mõned minutid õlis. Lisa sojakaste ja suhkur, lase madalal kuumusel 5 minutit haududa. NB! Sojakaste olgu tingimata hele, sest tavaline tume sojakaste annab köögiviljadele ebaisuäratava välimuse. Lõika lõhefilee neljaks, seejärel poolita iga tükk kuni nahani. Keera nahaga kaetud pinnad vastamisi, nii et tulemus meenutab liblikat või viiulit. Küpseta üsna madalal kuumusel kummaltki poolt 3 minutit või kuni kala on peaaegu läbinisti piimjas. Tõsta otsekohe pliidilt, maitsesta vähese soola ja sidrunipipraga. Maitsesta ka köögivili ning serveeri koos kalaga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee