Lõheviiulid köögiviljagaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
17. veebruar 2009, 08:33

Lõheviiulid köögiviljaga

Liblika- või viiulikujuline lõhefilee koos köögiviljalisandiga maitseb suurepärselt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
20 cm pikkune tükk nahaga lõhefilee
KÖÖGIVILJASEGU
3 vart Varsseller
2 tk (väikest) Porgand
1 tk (pisike) Porrulauk
3 tk (väikest,erivärvi Paprika
1 tk (tilluke suvikõrvits
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
4 sl hele sojakaste
1 tl suhkur
0.25 tl Purustatud pipar

Valmistamine
Puhasta köögivili ja lõika peenikesteks ribadeks, kuumuta mõned minutid õlis. Lisa sojakaste ja suhkur, lase madalal kuumusel 5 minutit haududa. NB! Sojakaste olgu tingimata hele, sest tavaline tume sojakaste annab köögiviljadele ebaisuäratava välimuse. Lõika lõhefilee neljaks, seejärel poolita iga tükk kuni nahani. Keera nahaga kaetud pinnad vastamisi, nii et tulemus meenutab liblikat või viiulit. Küpseta üsna madalal kuumusel kummaltki poolt 3 minutit või kuni kala on peaaegu läbinisti piimjas. Tõsta otsekohe pliidilt, maitsesta vähese soola ja sidrunipipraga. Maitsesta ka köögivili ning serveeri koos kalaga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.