Kiudainerikkad toidud

Taani talutüdruk 

Toidutare, 4. august 2011, 07:05
Taani talutüdrukFoto: Jaan Heinmaa
Tänu sellele, et poes müüakse valmisriivitud leivapuru, on seda magustoitu nüüd hõlpus igaühel valmistada. Kõige maitsvam on see aga siiski omariivitud leivaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
100 g riivitud leib
12.5 g Või
0.375 dl suhkur
0.25 sl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g kohupiimapasta
50 g hapu- või vahukoor
0.25 purki jõhvika- või pohlamoos (nt salvest)
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Rösti leivapuru pannil võis. Lisa 0,5 dl suhkrut ja kaneel ning lase jahtuda. Sega kohupiimapasta hapu- või vahustatud koore, ülejäänud suhkru ja vanillsuhkruga. Pane pokaalidesse või kausikestesse kihiti leivapuru, moos ja kohupiimakreem. Tee samad kihid veel üks kord. Viimaseks kihiks pane kohupiimakreem ja puista peale veidi röstitud leivapuru. Magustoidu võid teha ka ühte suuremasse kaussi. Kaunista võimalusel pohlade või jõhvikatega. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
Kohupiima hulka võid segada nii hapu- kui ka vahukoort. Vahukoorega saab magustoit kindlasti kohevam ja maitsvam.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee