Retseptid
18. märts 2009, 07:39

Kohupiima-vanillikreemisaiad

Kui säilitada rohke kohupiimatäidisega saiakesi õhukindlalt suletud nõus, maitsevad need hästi ka järgmisel päeval. Täidises kasuta võimalusel tahkemat sorti kohupiimapastat.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
5 dl (käesoe) Piim
50 g pärm
1 tk Muna
2 dl suhkur
1 tl Sool
1 tl Kardemon
16 dl Jahu
150 g Või
KOHUPIIMA-VANILLIKREEM
200 g Või
1 dl suhkur
4 tk Muna
400 g kohupiim
1 pakk (45 g) vanillikastmepulber (nt Ekströms)
APRIKOOSILÄIGE
2 dl aprikoosimarmelaad
0.5 dl vesi

Valmistamine
Sega käesoe piim ja pärm. Lisa muna, suhkur, sool ja kardemon. Sega juurde jahu. Lisa sõtkudes pehme või. Sõtku tainast nii kaua, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti. Lase kaetuna soojas kohas 30 minutit kerkida. Kuumuta ahi 200°C-ni. Kreemi tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munad, kohupiim ja vanillikastmepulber. Rulli tainas jahusel laual piklikuks tükiks ning keera pikemast otsast rulli. Lõika 5 cm pikkusteks tükkideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajuta tükid klaasipõhjaga veidi laiemaks. Pritsi kondiitrikotist või kilekoti nurgast saiadele kohupiimakreemi. Määri servad munaga. Küpseta 20 minutit. Sega aprikoosimarmelaad ja vesi ning pintselda saiakesed sellega üle.