Maasika-tiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
13. juuni 2008, 13:54

Maasika-tiramisu

Klassikalisest Itaalia magustoidust üsna erinev magustoit, kus on tunda ka tsitruselikööri maitset. Valmib lihtsalt ja sobib suurepäraselt maasikatega.

Koostisosad
500 g Mascarpone
400 g Vanillikohupiimakreem (nt Emma)
0.5 dl Suhkur
2 tk Apelsin (värskelt pressitud mahl)
4 sl Apelsiniliköör (nt Cointreau)
100 g Savoiardi biskviitküpsised (või Lady&#034s Fingers)
200 g Aedmaasikas

Valmistamine
Sega omavahel mascarpone, kohupiimakreem ja suhkur. Teises kausis sega omavahel apelsinimahl ja liköör. Sega pool mahlasegust kreemi hulka. Murra küpsised pooleks ning immuta mahlasegus. Tõsta iga pokaali põhja 2 poolikut küpsist, vala peale kiht kreemi ja kata viilutatud maasikatega. Lisa jälle immutatud küpsised ja kreemikiht. Kaunista poolitatud maasikatega. Lase 30 minutit külmkapis maitsestuda. Retsept on mõeldud neljale inimesele.