Kalatoitude retseptid

Lahtine lõhe-juustupirukas 

Toidutare, 8. veebruar 2009, 07:54
Lahtine lõhe-juustupirukas Jaan Heinmaa
Maitsev ja lihtne kalapirukas sobib hästi pühapäevaroaks.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PIRUKAPÕHI
2 dl Jahu
100 g või või margariin
2 sl külm vesi
KATE
200 g värske või kergsoolatud lõhe
Sool
Valge pipar
Sidrunipipar
100 g emmentali või campanello juust
3 tk Muna
3 dl Piim
Aedtill

Valmistamine
Sega külmad margariinitükid ja jahu mikseri tainakonksudega sõmeraks, lisa vesi ning vormi tainapalliks. Suru tainas ühtlase kihina madala pirukavormi põhja ja äärtesse. Lõika kala tükkideks ning maitsesta, laota pirukapõhjale. Klopi lahti munad ja sega piimaga, kalla kalale. Puista üle riivitud juustuga. Küpseta ahju alumisel siinil 175°C juures 30 minutit või kuni tainaservad on küpsed, täidis hüübinud ja pind pruunistunud. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee