RäimepitsaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
6. jaanuar 2010, 10:31

Räimepitsa

Universaalse kalana passib räim suurepäraselt isegi pitsakattesse.

Kogus: neljale

Koostisosad
TAINAS
2 dl vesi
25 g presspärm
1 kotike või kuivpärm
0.5 tl Sool
suhkur
6 dl Jahu
0.5 dl õli
KATE
200 g räimefileed
1 tl Paprika (jahvatatud)
1.5 tl Sool
5 tk Tomat
1 tk Sibul
3 sl tomatipüree
3 küünt Küüslauk
100 g Riivjuust
1 kuni 2 tl Basiilik (kuivatatud)

Valmistamine
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe vesi, jahu ja õli, sõtku elastseks tainaks ning jäta 15 minutiks kerkima. Rulli üks ahjuplaadi suurune pitsapõhi ( või jaga tainas neljaks osaks ja rulli igaühest ümmargune pitsapõhi ), tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase veel kerkida. Lõika räimefileedelt ära seljauimed ja poolita need pikuti. Raputa üle paprikapulbri ja soolaga, jäta maitsestuma. Peenesta sibul ja küüslauk, kooritud tomatid lõika väikesteks tükkideks; tõsta kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel mõned minutid. Nirista ära tomatitest eraldunud vedelik. Määri pitsapõhi õhukeselt tomatipüreega, seejärel kata tomati-sibulaseguga ning raputa peale kuivatatud basiilikut. Jaga maitsestunud kalatükid ühtlaselt pinnale ja küpseta pitsat ahjus 250°C juures 10 minutit. Võta pitsa ahjust, raputa üle riivitud juustuga ning küpseta senikaua, kuni juust on sulanud. Retsept on mõeldud neljale inimesele.