Kalatoitude retseptid

Friteeritud kalmaarirõngad 

Toidutare, 2. aprill 2008, 14:33
 
Lihtsalt valmistatav eksootiline suupiste, mis sobib hästi klaasi veini kõrvale.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg (külmutatud) Kalmaar
TAINAS
2 dl Jahu
3 tk Muna
1 dl vesi
4 tl sidruni- või laimimahl
Sidrunipipar
0.5 kuni 1 l friteerimiseks õli
serveerimiseks magusterav tšillikaste (santa maria)

Valmistamine
Klopi tainaained kausis kokku. Lõika kalmaarid õhukesteks rõngasteks. Kuumuta potis õli, kasta rõngad pika kahvliga tainasse ning lase liigsel tainal tagasi valguda. Pane korraga potti 3-4 kalmaarirõngast, mitte enam. Keeda rõngaid kuumas õlis, kuni tainakate on pruunistunud ( 30-40 sekundit ). Tõsta küpsenud rõngad kõigepealt köögipaberile nõrguma ja siis mõne hetke pärast serveerimisvaagnale. Paku juurde magusteravat tšillikastet. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee