Võileivade retseptid

Avokaado-tuunikalavõileivad 

Toidutare, 9. jaanuar 2007, 20:53
Ciabatta asemel võid kasutada ka mõnda muud tugevama tekstuuriga saia või sepikut, ka lavaš sobib väga hästi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk (küps) Avokaado
0.5 tk (punane) Paprika
1 karp (150 g) tuunikala õlis
1 peotäis rukola salat
Basiilik (värske)
poole sidruni mahl
4 sl külmpressi-oliivõli
0.5 küünt Küüslauk
5 kuni 6 viilu Ciabatta

Valmistamine
Poolita avokaado, eemalda kivi, koori ära ja viiluta õhukesteks liistakuteks. Haki paprika hästi peeneks ning nõruta tuunikalakonserv õlist. Sega kõik kokku. Lisa rukola, basiilik, oliivõli ja sidrun. Sega korralikult läbi ning lase 5 minutit tõmmata. Vahepeal rösti ciabatta ja hõõru kõik saiaviilud küüslauguga üle. Aseta segu saiaviiludele, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ning naudi kohe. Sobib väga hästi eelroaks. Paneb mahlad kohe tööle. Retsept on mõeldud viiele kuni kuuele inimesele.