Veiseliha retseptid

Vasikapraad küpsetuskotis 

Harri Ilves, 24. november 2008, 15:18
Vasikapraad küpsetuskotis Jaan Heinmaa
Kotis küpsetatud vasikapraad säilitab liha mahlasuse ja ürtide aroomi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg vasikapraad
1 tl (jahvatatud) Valge pipar
0.5 tl Meresool
1 tl Paprika (jahvatatud)
1 tl (purustatud) Basiilik (värske)
1 sl (hakitud, värske) Aedtill
100 g Porgand
1 dl köögiviljapuljong
poole sidruni mahl

Valmistamine
Kuivata liha ja eemalda kelmed. Sega uhmris maitseained ning ürdid. Hõõru liha pind valmistatud maitseseguga. Tükelda porgandid seibideks. Sega köögiviljapuljong sidrunimahlaga. Pane liha küpsetuskotti, lisa porgandirattad ja vala peale puljong. Sule kott ning lõika väike ava sellesse kohta, kust puljong küpsetamise ajal välja ei voolaks. Küpseta ahjus 175°C juures 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur jõuab 70°C-ni. Retsept on kuuele kuni kaheksale inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee