Sealiha retseptid

Ahjus küpsetatud seakoot 

Harri Ilves, 17. oktoober 2008, 11:47
Ahjus küpsetatud seakootFoto: Jaan Heinmaa
Ahjus küpsenud tagakoot koos hapukapsa ja ahjukartulitega näeb laual vägagi efektne välja. Selles retseptis võib toore seakoodi asendada ka suitsukoodiga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.7 kuni 1.3 kg sea tagakoot
2 tl Sool
1 tl Must pipar
1 tk Sibul
1 leht Loorber
2 tk Nelk

Valmistamine
Pese ja kuivata koot. Kuumuta potis 2 liitrit vett, lisa sool, terapipar, nelk, kooritud sibul ja loorberileht. Keeda kooti mõõdukal kuumusel 1 tund. Keetmise ajal eemalda tekkinud vaht. Tõsta koot katlast ja tee terava noaga liha pealispind ruuduliseks. Pista roog ahju ja küpseta 1,5 tundi või kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Retsept on mõeldud neljale inimesele.