Sealiha retseptid

Ahjuribi 

Harri Ilves, 24. november 2008, 15:31
Ahjuribi Jaan Heinmaa
Oli aegu, mil ribiliha põlati väheväärtuslikuks. Nüüd aga on paremat rooga kui marineeritud ribi raske leida.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 plaat (1 kg) delikatessribi
MARINAAD
0.5 dl mustsõstramahl
4 sl Tomatipasta
1 sl sojakaste
4 purustatud küünt Küüslauk
0.5 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar
2 sl õli

Valmistamine
Puhasta liha liigsest rasvast ja kelmetest. Sega kokku tomatipastast, mustsõstramahlast, sojakastmest ja purustatud küüslaugust marinaad. Kuivata liha köögipaberiga. Hõõru peale marinaadisegu. Maitsesta liha soola, pipra või maitsesegudega. Soovi korral hoia maitsestatud ribi paar tundi külmikus, aga võid liha ka kohe 140°-sesse ahju panna. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Et vältida toidu kuivamist, määri küpsetamise ajal liha marinaadiga. Serveeri koos värske salati ja ahjukartulitega. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele inimesele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee