AhjuribiFoto: Jaan Heinmaa
Sealiha retseptid
24. november 2008, 15:31

Ahjuribi

Oli aegu, mil ribiliha põlati väheväärtuslikuks. Nüüd aga on paremat rooga kui marineeritud ribi raske leida.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 plaat (1 kg) delikatessribi
MARINAAD
0.5 dl mustsõstramahl
4 sl Tomatipasta
1 sl sojakaste
4 purustatud küünt Küüslauk
0.5 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar
2 sl õli

Valmistamine
Puhasta liha liigsest rasvast ja kelmetest. Sega kokku tomatipastast, mustsõstramahlast, sojakastmest ja purustatud küüslaugust marinaad. Kuivata liha köögipaberiga. Hõõru peale marinaadisegu. Maitsesta liha soola, pipra või maitsesegudega. Soovi korral hoia maitsestatud ribi paar tundi külmikus, aga võid liha ka kohe 140°-sesse ahju panna. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Et vältida toidu kuivamist, määri küpsetamise ajal liha marinaadiga. Serveeri koos värske salati ja ahjukartulitega. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele inimesele.