Taimetoidu retseptid
9. detsember 2006, 02:11

Täidetud kartulid köömnekastmega

Kui valmistad täidetud kartuleid, ei pea neid alati enne keetma või ahjus küpsetama. Väga edukalt saab kartuleid enne ära täita ja siis ahju panna. Hästi sobib juurde köömnekaste.

Kogus: kolmele

Koostisosad
3 tk suur keedetud kartul
1.25 tk Sibul
0.75 sl õli
0.25 dl kuiv valge vein või vesi
Sool
Must pipar
Kartulimaitseaine
Aedtill
Petersell
KASTE
1.25 tk Sibul
0.25 sl Jahu
0.5 sl õli
0.125 sl köömned
0.25 sl mesi või fariinsuhkur
0.5 dl vesi

Valmistamine
Lõika sibulad poolratasteks. Prae kergelt kuldkollaseks ja maitsesta soola-pipraga. Lõika kartulitel sisu välja ning tõsta kartulid võitatud kõrgete äärtega pannile. Maitsesta kergelt kartulimaitseainega. Täida kartulid praetud sibulaga. Kalla pannile pool klaasi veini. Pane pannile kaas peale ja hauta kergel tulel peaaegu valmimiseni. Samal ajal keeda väljavõetud sisu väheses vees püreeks. Lisa maitseks õli (võid), soola, kartulimaitseainet - tee hea kartulipüree! Kastme valmistamiseks lõika sibulad väikesteks kuubikuteks ja prae pannil. Kui sibul on kuldkollane, lisa jahu ja kogu aeg segades ka vesi ning prae veel kergelt. Sega ühtlaseks massiks. Nüüd lisa köömned ja mesi ning maitsesta soola-pipraga. Lase kastmel veel 3-4 minutit kergel tulel haududa. Kui täidetud kartulid on juba poolenisti valmis ja vein peaaegu ära keenud, lisa kartulitele kartulipüree ning kalla üle köömnekastmega. Lase kartulitel kastmes valmis haududa. Kaunista hakitud maitserohelisega.