Kalatoitude retseptid

Forelli-võileivatort 

Toidutare, 5. august 2008, 09:11
Forelli-võileivatort Jaan Heinmaa
Rikkaliku suitsukalatäidisega võileivatordi muudab lahedamaks kodujuust. Kuumsuitsuforelli asemel võid kasutada ka mõnd teist suitsukala.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 pakk mitmevilja röstisai
1.5 pakki röstileib
1 purk marineeritud kurgid
4 tk (keedetud) Muna
200 g (lahja) Majonees
350 g Kodujuust
200 g lahja küüslaugu toorjuust (Philadelphia Light)
300 g kuumsuitsuforell
ühe sidruni mahl
1 kimp Aedtill
Sool
Must pipar
PEALE
salatilehed
lutserniidud
hernevõrsed
kirsstomatid

Valmistamine
Lõika leiva- ja saiaviiludel ääred ära. Sega omavahel hakitud munad, kodu- ja toorjuust, majonees, puhastatud kala, sidrunimahl ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga. Aseta serveerimisalusele kõigepealt leivakiht, niisuta marineeritud kurgi leemega ja määri peale 1/3 täidisest. Lao peale kiht saiaviile, niisuta ning kata täidisega. Kõige peale lao leivakiht, niisuta ja kata toidukilega. Pane peale vajutis ( nt lõikelaud ) ja hoia külmas vähemalt 1 tund kuni üleöö. Määri peale järelejäänud täidis. Kaunista tort salatilehtede, idude, hernevõrsete ja poolitatud kirsstomatitega. Retsept on mõeldud kuuele inimesle.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee