Nädala kook
2. aprill 2008, 08:22

Šokolaadi-toorjuustu marmorkook

Imelihtne tort, milles on koos valge ja tume šokolaad, ei vaja küpsetamist.

Koostisosad
PÕHI
200 g digestive küpsised
50 g Või
PEALE
150 g valge šokolaad
200 g pähklitega piimašokolaad
500 g (nt mascarpone) Toorjuust
2 dl Hapukoor
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva 24 cm läbimõõduga vormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Jaga segu võrdselt kahte kaussi. Sulata kahes eraldi kuumaveevannis šokolaadid. Sega sulatatud valge šokolaad ühes ja sulatatud tume šokolaad teises kausis oleva seguga. Vala vormi põhja valge šokolaadi segu ja määri laiali. Tõsta lusikaga peale tumeda šokolaadi segu. Tee tiku või kahvliga ringikujulisi liigutusi, et kihid veidi seguneksid. Aseta külmkappi vähemalt kolmeks tunniks kuni üleöö.