Hommikusöögi retseptid

Kodujuusturull 

Toidutare, 5. august 2008, 10:30
KodujuusturullFoto: Jaan Heinmaa
Sooja maitsvat kodujuusturulli serveeri värske salatiga. Rulli võid valmis teha ka varem ja soojendada juustuga üleraputatult vahetult enne serveerimist. Sobib serveerida ka külmalt.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PÕHI
2.5 dl nisujahu
1 tl Sool
6 dl Piim
3 tk Muna
50 g (sulatatud) Või
TÄIDIS
1 tk Porrulauk
1 sl Või
Muskaatpähkel
1 tl Sidrunipipar
200 g kodujuust
200 g Sink
100 g Riivjuust
2 dl Majonees
1 tl Sidrunipipar
PEALE
Riivjuust

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega jahu soolaga, lisa pool piimast ja vispelda ühtlaseks seguks. Vahusta hulka ülejäänud piim, munad ja sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 25-30 minutit. Kummuta teisele küpsetuspaberile ning jäta jahtuma. Täidise tegemiseks viiluta porru ja hauta võis pehmeks. Maitsesta sidrunipira ja muskaatpähkliga ning lase jahtuda. Sega nõrutatud kodu- ja riivjuust, ribadeks lõigatud sink, majonees ja porru ning maitsesta sidrunipipraga. Vala täidis küpsetatud põhjale ja keera paberi abil rulli. Raputa üle riivjuustuga ning küpseta vahetult enne serveerimist veel, kuni juust sulab ja rull on taas soe.