Taimetoidu retseptid

Juustu-spinatikaste pastale 

Toidutare, 25. november 2006, 19:06
Pastakaste juustu, spinati ja kreeka pähklitega.

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g Spinat
2 dl (tükeldatud) Porrulauk
2 sl Või
1 karp (250 g) Sulatatud juust
2 dl 35% rõõsk koor
1 dl kreeka pähkli tuumad
1 sl hakitud maitseroheline
meelepärased ürdid

Valmistamine
Spinat loputatakse hoolikalt, nõrutatakse ja hakitakse. Või sulatatakse paksupõhjalises nõus, lisatakse tükeldatud porrulauk ning kuumutatakse pidevalt segades mõni minut. Lisatakse spinat ja kuumutatakse läbi. Lisatakse koor ning kuumutatakse. Pooled kreeka pähkli tuumadest tükeldatakse ja lisatakse kastmele. Seejärel lisatakse sulatatud juust. Valmis kaste maitsestatakse. Kastmele riputatakse hakitud maitserohelist ja ülejäänud kreeka pähkli tuumad. Sama retsepti järgi võib kastet valmistada ka karulauguga, mille maitse on veidi intensiivsem ja meenutab küüslauku. Sulatatud juustu võib kastmes asendada riivitud juustuga (Atleet, Eesti jne ), pidulikuma kastme puhul sinihallitusjuustuga (Gorganzola jne).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee