Taimetoidu retseptid

Sibulakaste porgandiga pastaroogadele 

Toidutare, 25. november 2006, 18:33
See sibulakaste sobib hästi kanalihaga pastaroogadele.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 sl Või
5 tk (suurt) Sibul
2 tk Porgand
1 dl (kuiv) Valge vein
4 dl kuum vesi
1 tk ja kanapuljongikuubik
Sool
Valge pipar

Valmistamine
Sibul kooritakse ja hakitakse, porgand puhastatakse ning lõigatakse väikesteks kuubikuteks. 3 sl võid sulatatakse paksupõhjalises nõus. Lisatakse sibul ja porgand, riputatakse köögiviljadele veidi soola ning kuumutatakse segades, kuni sibul on klaasjas. Segu kaetakse kaanega ja kuumutatakse tasasel tulel vahetevahel segades, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisatakse vein, kuumutatakse kiiresti keema ja keedetakse mõni minut. Lisatakse kanapuljong ning kuumutatakse, kuni osa vedelikku on aurustunud. Õigesti valmistatud sibulakaste on vedela pudru konsistentsiga. Kastmele lisatakse segades 1 sl külma võid, see annab kastmele suurepärase läike. Valmis kaste maitsestatakse vajadusel soola ja värskelt jahvatatud valge pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee