Lambaliha retseptid

Lammas veinikastmes 

Toidutare, 25. november 2006, 16:07
Hautatud lambaliha aedviljade ja seentega veinikastmes.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg lambaliha
100 g Peekon
2 tk Punane sibul
1 küüs Küüslauk
3 tk Porgand
5 dl kuiv punane vein
5 dl vesi
2 tk köögiviljapuljongikuubik
Must pipar
1.5 sl Jahu
200 g värsked austerservikud või šampinjonid
100 g või külmutatud seened

Valmistamine
Lambaliha puhastada rasvast ja kelmetest ning lõigata u 5 cm kuubikuteks. Peekon hakkida väiksemateks kuubikuteks ja kuumutada paksupõhjalise nõu põhjas, kuni rasv välja sulab. Kõrned tõsta rasvast välja. Lihakuubikud pruunistada kiiresti rasvas, maitsestada ning lisada viilutatud küüslauk, vein, vesi ja puljongikuubikud. Hautada kaane all tasasel tulel umbes pool tundi. Lisada sektoriteks lõigatud sibul ja paksemateks ratasteks lõigatud porgand. Kui liha on peaaegu pehme, lisada tükeldatud ja kuumutatud seened ning kuumutada veidi koos. Seejärel segada juurde vähese külma veega segatud jahu. Roog maitsestada ja kuumutada veel umbes 5 minutit. Serveerida koos keedetud kartulitega.