Lõunasöögi retseptid

Lasanje tomati ja baklažaaniga 

Toidutare, 22. august 2008, 14:50
Lasanje tomati ja baklažaanigaFoto: Jaan Heinmaa
Rikkalikult köögivilju ja mahedamaitselist mozzarella juustu sisaldav lasanje vajab küll pikka ettevalmistusaega, kuid tulemus on seda väärt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g lasanjeplaadid
500 g Tomat
300 g Baklažaan
0.5 dl oliivõli
0.5 punast kauna Tšilli
1 küüs Küüslauk
Basiilik (värske)
Sool
300 g Mozzarella

Valmistamine
Lõika baklažaan 0.5 cm paksusteks viiludeks ja maitsesta soolaga, lase pool tundi seista. Tee tomatitele peale ristlõige ja kasta minutiks keevasse vette. Koori tomatid, lõika neljaks ja eemalda seemned. Haki viljaliha ning sega oliivõli, peenestatud tšillikauna, küüslauguküüne, basiiliku ja soolaga. Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 2 minutit, kurna ja aseta küpsetuspaberile. Loputa baklažaaniviilud ja pigista kuivaks. Paneeri jahus ning prae pannil õlis mõlemalt poolt 1 minut. Kata kandilise ahjuvormi põhi tomatikastme kihiga. Lao sinna lasanjeplaadid. Aseta peale kolmandik baklažaaniviiludest, kolmandik juustuviiludest ja kolmandik tomatikastmest. Tee nii veel paar kihti, kuni aineid jätkub. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee