Riisimousse vaarikaželeegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
8. märts 2011, 13:12

Riisivaht vaarikaželeega

Maltalt pärinev trendikas magustoit, milles hapukat vaarikatarretist täiendab vahune riisivaht.

Kogus: ühele

Koostisosad
VAARIKAŽELEE
1 tl Želatiin
0.5 dl suhkur
0.75 dl vesi
200 g (värske või külmut Vaarikas
RIISIMOUSSE
0.5 dl Lühikese ja ümara teraga pudruriis
1.5 dl vesi
3 kuni 4 dl Piim
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl vahukoor
1 tk munavalge
0.5 dl tuhksuhkur

Valmistamine
1. Pane želatiin veega paisuma ja sulata siis vesivannil üles.
2. Sega suhkur, vaarikad ja sulanud želatiin omavahel ning tõsta marjad klaasidesse. Pane klaasid riisivahu valmistamise ajaks külmkappi.
3. Pane riisipudru jaoks vesi keema ja lisa pestud pudruriis ning kuumuta keemiseni. Kalla peale piim ja keeda 30-35 minutit, kuni riis on pehme. Lase jahtuda. Vahusta koor ja sega jahtunud pudruga. Vahusta ka munavalge, lisa vähehaaval tuhksuhkur. Sega munavalgevaht pudruga vahetult enne serveerimist ja tõsta klaasidesse vaarikaželee peale.
Retsept on mõeldud 4-6 inimesele.