Karamelliruudud ehk plaadikook kaerahelvestest
Koostisosad
200 g või
9 dl Kaerahelbed
6 sl jahu
3 tl Küpsetuspulber
2 dl suhkur
4 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
6 sl siirup
KATE
4 dl vahukoor
4 dl fariinsuhkur
2 tl või
KAUNISTUSEKS
50 kuni 100 g mandlilaastud
Valmistamine
Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel kaerahelbed, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa siirup ja sulatatud või. Sega ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning silu lusikaga ühtlaselt siledaks. Küpseta ahjus 175°C juures 15-20 minutit. Lase jahtuda. Küpsemise ajal valmista kate. Selleks sega paksupõhjalises potis vahukoor, või ja fariinsuhkur. Keeda aeg-ajalt segades tasasel kuumusel 20 minutit. Karamellkate on valmis, kui see tahkub minuti jooksul. Sega kattesse või ja vala jahtunud põhjale. Määri laiali ning puista üle mandlilaastudega. Lase külmas jahtuda. Lõika ruutudeks.
Kommentaarid (0)