Küpsetised
6. oktoober 2006, 01:00

Kerge köögiviljapitsa

Et saada pitsale hea ja põnev itaaliapärane maitsenüanss, tuleks köögivilju 10 minutit marineerida. Sel ajal sega valmis pitsatainas. Serveeri värske salatiga.

Kogus: neljale

Koostisosad
PÕHI
5 dl nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl sool
50 g või või margariin
2 dl vesi või piim
KATE
5 tk ( keskmist ) Tomat
1 tk ( 200 g ) suvikõrvits
3 kuni 4 dl Riivjuust
MARINAAD
2 sl oliivõli
1 sl palsamiäädikas
2 sl värske tüümian
1 tl või kuivatatud tüümian
1 küüs Küüslauk
0.5 tl purustatud must pipar
0.5 tl sool

Valmistamine
1. Lõika tomatid ja suvikõrvits õhukesteks viiludeks. Sega kausis õli, äädikas, tüümian, must pipar, sool ja purustatud küüslauk ning vala tomati- ja suvikõrvitsaviiludele. Jäta need marinaadi vähemalt 10 minutiks.
2. Sama ajal sega kokku tainas. Selleks sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Lisa väikeste tükkidena toasoe margariin. Vala juurde piim või vesi ja sega kiirelt tainaks. Et tainapall saaks ühtlane, lisa vajadusel veel jahu. Poolita ja vormi tainast käte vahel või rulli veidi jahusel laual 2 ümmargust umbes 30 cm läbimõõduga pitsapõhja.
3. Tõsta tainast pitsapõhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota tomati- ja suvikõrvitsaviilud tainale. Jahvata peale soola ning musta pipart. Puista üle riivjuustuga. Küpseta 225kraadises ahjus 15-20 minutit.